Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Blomkålssmörgås med kallrökt lax & pepparrotsmajo

Vem har sagt att bröd måste bakas på vanligt mjöl? Fiberhusk är ett fantastiskt alternativ då det innehåller fibrer men är fritt från gluten och kolhydrater.

Blomkålssmörgås med kallrökt lax & pepparrotsmajoBlomkålssmörgås med kallrökt lax & pepparrotsmajoBlomkålssmörgås med kallrökt lax & pepparrotsmajo
Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 0,5blomkålshuvud
  • 4ägg
  • 2 tskfiberhusk
  • 2 krmsalt
  • 1 krmsvartpeppar- mald
  • smör- till stekning

Tillbehör

  • 8kallrökt lax
  • 4 mskmajonnäs
  • 0,5 mskpepparrot
  • 4ägg- kokta i sju minuter
  • 0,5rödlök
  • solrosskott
  • alfalfagroddar
  • dill
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Skär blomkålen i bitar och mixa till små smulor.

  2. Knäck äggen i en skål. Rör i blomkålssmulorna, fiberhusk, salt och peppar.

  3. Låt smeten svälla i cirka 10 minuter.

  4. Forma rundlar av smeten, cirka 15 × 15 cm i diameter.

  5. Stek rundlarna i smör tills de fått fin färg på båda sidor. Låt svalna.

  6. Fördela laxskivorna över blomkålsbröden.

  7. Tillsätt pepparroten i majonnäsen. Lägg en sked majonnäs ovanpå laxskivorna.

  8. Dela äggen på mitten och lägg ovanpå lax och majonnäs.

  9. Skär rödlöken i ringar och lägg ringarna på äggen.

  10. Toppa med skott, groddar och dill. Strö över nymald svart- peppar.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök