Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Blomkålssallad med sötsur saffransvinägrett

Den goda saffransvinägretten ger julsmak till blomkålen. Salladen går utmärkt att förbereda 1–2 timmar före servering.

Blomkålssallad med sötsur saffransvinägrett
Blomkålssallad med sötsur saffransvinägrett
Blomkålssallad med sötsur saffransvinägrett

Ingredienser

  • 1blomkålshuvud- (800 g)
  • 0,5 dlpumpakärnor
  • 4fikon- torkade
  • 1vitlöksklyfta
  • 1 dlolivolja
  • 0,75 dläppelcidervinäger
  • 1,5 mskströsocker
  • 0,5 krmsaffran
  • 0,5 dlpersilja- finhackad
  • 0,5 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Skär loss små buketter av blomkålen. Sjud dem i lättsaltat vatten ca 2 min. Spola hastigt av med kallt vatten och låt blomkålen rinna av.

  2. Rosta pumpakärnorna i en torr, het panna tills de har fått fin färg. Blanda fikon och pumpakärnor med blomkålen. Strimla fikonen.

  3. Skala och finhacka vitlöken. Blanda oljan med vitlök, vinäger, socker och saffran i en kastrull. Låt sjuda tills sockret lösts upp.

  4. Häll den varma vinägretten över blomkålen. Blanda i persiljan. Krydda med salt och peppar och låt stå ca 1 timme före servering.

Vad tyckte du om receptet?