Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Den goda saffransvinägretten ger julsmak till blomkålen. Salladen går utmärkt att förbereda 1–2 timmar före servering.
Skär loss små buketter av blomkålen. Sjud dem i lättsaltat vatten ca 2 min. Spola hastigt av med kallt vatten och låt blomkålen rinna av.
Rosta pumpakärnorna i en torr, het panna tills de har fått fin färg. Blanda fikon och pumpakärnor med blomkålen. Strimla fikonen.
Skala och finhacka vitlöken. Blanda oljan med vitlök, vinäger, socker och saffran i en kastrull. Låt sjuda tills sockret lösts upp.
Häll den varma vinägretten över blomkålen. Blanda i persiljan. Krydda med salt och peppar och låt stå ca 1 timme före servering.