Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Blomkålsrisotto

LCHF. Krämig blomkålsrisotto, passar bra som tillbehör till kött, fisk och fågel eller att äta som den är. Gott att strö över stekt bacon eller fläsk. Man kan även smaksätta med lite stekt eller friterad salvia eller ringla över gremolata.

BlomkålsrisottoBlomkålsrisottoBlomkålsrisotto
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 0,75blomkålshuvud
  • 1 lgrönsaksbuljong
  • 0,5 tsksalt
  • 1 dlcrème fraiche
  • 1 dlmozzarella- riven
  • salt
  • svartpeppar
  • vitpeppar- malen

Tillbehör

  • 50 gpinjenötter- rostade i en torr stekpanna
  • 1 dlcocktailkapris
  • oregano- färsk eller basilika
  • svartpeppar- malen
  • flingsalt

Gör så här

  1. Riv blomkålen grovt, koka upp buljongen och saltet. Lägg i den rivna blomkålen och låt sjuda i cirka 3-4 minuter.

  2. Sila av buljongen och lägg tillbaka blomkålen i kastrullen. Rör i crème fraiche och den rivna osten. Smaka av med salt och peppar.

  3. Strö över pinjenötter, cocktailkapris, oregano eller basilika.

  4. Strö över peppar och flingsaltet.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök