Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Blomkålspuré med vanilj

Blomkålspuré med vanilj har en len och mild smak som får en extra skjuts av vanilj.

Blomkålspuré med vaniljBlomkålspuré med vaniljBlomkålspuré med vanilj
Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 1,5 kgblomkål
  • 1vaniljstång
  • 7,5 dlmjölk
  • 100 gsmör
  • 1,5 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Bryt blomkålen i mindre bitar. Skär vaniljstången på längden och skrapa ner fröna i en gryta, lägg även ner stången. Lägg blomkålen i grytan och häll över mjölken.

  2. Koka upp blomkålen under lock. Låt sjuda ca 15 min, tills blomkålen är mjuk. Rör om då och då.

  3. Sila bort mjölken men spara den. Plocka bort vaniljstången. Lägg smöret i grytan och mixa blomkålen slät. Tillsätt eventuellt mer mjölk beroende på vilken konsistens du vill ha. Krydda med salt och peppar.

Vad tyckte du om receptet?