Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Blomkålspuré med brynt smör och miso

Recept på blomkålspuré med brynt smör. Krämigt och mycket gott tillbehör till lamm.

Steg för steg för bästa resultatet

Ingredienser

  • 1blomkålshuvud- (ca 600 g)
  • 75 gsmör
  • 1 mskmisopasta- ljus
  • 1 dlcrème fraiche
  • 0,5 tsksalt
  • 1 krmnymald svartpeppar
Foto: Helén Pe

Gör så här

  1. Ansa och skär blomkålen i mindre buketter. Lägg dem i en kastrull och koka dem mjuka i lättsaltat vatten. Häll bort vattnet och låt ånga av.

  2. Bryn smöret i en stekpanna tills det doftar nötigt och är gyllenbrunt.

  3. Rör ner brynt smör, misopasta och crème fraiche i kastrullen. Mixa slätt med stavmixer. Krydda med salt och peppar.

Vad tyckte du om receptet?