Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Blomkålspizza med salami

LCHF-pizza! Man kan byta ut toppingen mot till exempel parmaskinka, soltorkade tomater och basilika om man vill variera pizzorna.

Blomkålspizza med salami
Blomkålspizza med salami
Blomkålspizza med salami
Foto: Joel Wåreus

Blomkålspizza

  • 4,5 dlblomkål- riven
  • 3,5 dlost- riven
  • 1ägg
  • 1 mskfiberhusk
  • 2 krmsalt
  • 2 krmsvartpeppar- malen

Topping

  • 20 skivorsalami
  • 2paprikor- rostade (finns på burk, till exempel Fontana)
  • 250 gmozzarella
  • mâchesallad- eller rucola
  • olivolja

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.

  2. Blanda ihop alla ingredienser till blomkålspizzan och forma fyra runda pizzor, cirka 1 centimeter tjocka, på en plåt med bakplåtspapper. Förgrädda pizzabottnarna i 12–15 minuter.

  3. Ta ut plåten ur ugnen och lägg på salami.

  4. Skär paprikan i bitar.

  5. Skiva mozzarellan och låt skivorna rinna av på hushållspapper.

  6. Lägg på paprika och mozzarella på pizzorna och sätt in i ugnen i 10–12 minuter, tills mozzarellan har smält.

  7. Lägg på sallad och ringla över olivolja.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök