Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Blomkålskräm med rostad salami

Mild blomkålskräm som får god sälta och ”knaper” av rostad salami och små brödtärningar.

Blomkålskräm med rostad salamiBlomkålskräm med rostad salamiBlomkålskräm med rostad salami
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 0,5blomkålshuvud- (ca 250 g)
  • 0,5 dlcrème fraiche
  • 2 krmsalt
  • 0,25 krmcayennepeppar
  • 8 skivorsalami- t ex milano
  • 2 skivordansk rågbröd

Garnering

  • olivolja
  • bladpersilja

Gör så här

  1. Bryt blomkålen i små buketter. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten. Låt blomkålen rinna och ånga av ordentligt. Mixa den med stavmixer tillsammans med crème fraiche. Krydda med salt och cayennepeppar. Låt krämen kallna.

  2. Stek salamiskivorna i en torr, het stekpanna tills de fått fin färg och är knapriga. Låt rinna av på hushållspapper. Finhacka brödskivorna. Stek brödet knapriga i fettet efter salamin. Låt kallna.

  3. Fördela blomkålskrämen i små glas. Strö över lite rågbrödssmulor. Halvera salamiskivorna och stick ner dem i krämen. Ringla över lite olja och garnera med bladpersilja.

Vad tyckte du om receptet?