Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Mild blomkålskräm som får god sälta och ”knaper” av rostad salami och små brödtärningar.
Bryt blomkålen i små buketter. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten. Låt blomkålen rinna och ånga av ordentligt. Mixa den med stavmixer tillsammans med crème fraiche. Krydda med salt och cayennepeppar. Låt krämen kallna.
Stek salamiskivorna i en torr, het stekpanna tills de fått fin färg och är knapriga. Låt rinna av på hushållspapper. Finhacka brödskivorna. Stek brödet knapriga i fettet efter salamin. Låt kallna.
Fördela blomkålskrämen i små glas. Strö över lite rågbrödssmulor. Halvera salamiskivorna och stick ner dem i krämen. Ringla över lite olja och garnera med bladpersilja.