Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Blomkålskräm med löjrom och knäckestick


Liten läcker citron- och blomkålspuré som serveras i snapsglas med löjrom på toppen och en bit knäckestick som får fungera som sked.

Blomkålskräm med löjrom och knäckestick

Blomkålskräm med löjrom och knäckestick

Blomkålskräm med löjrom och knäckestick

Annika Broman

Ingredienser

  • 300 gblomkålsbuketter- (frysta, tinade buketter går bra)
  • 1,5 dlgrädde
  • 1 dlmjölk
  • 2 tskcitronjuice- pressad
  • knäckesticks- typ Vilmas
  • 50 glöjrom

Gör så här

  1. Skär blomkålen i mindre bitar och lägg i en kastrull tillsammans med grädde och mjölk. Koka blomkålen mjuk på medelvärme, cirka 5 minuter.

  2. Tillsätt pressad citron och mixa till en slät puré. Smaka av med salt och kyl ner purén.

  3. Lägg den kalla purén i en spritspåse, så går det enkelt att fördela krämen i snapsglas, toppa med löjrom och stick ner ett sticks som sked.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök