Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Blomkålshummus

Hummus görs ursprungligen på kikärter. Här en enkel variant med blomkål.

Blomkålshummus
Blomkålshummus
Blomkålshummus
Foto: Malin Hoelstad

Ingredienser

  • 1blomkålshuvud- litet
  • 1 litengul lök
  • 2vitlöksklyftor
  • 3 mskolivolja
  • 1 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 10 droppartabasco
  • 1 tskvatten- (ev)

Gör så här

  1. Ansa och skiva blomkålen. Skala och hacka vitlök och lök.

  2. Stek blomkål, vitlök och lök i 2 msk olja i en stekpanna under omrörning tills det får färg, ca 10 min. Låt fräset kallna.

  3. Lägg blomkålsfräset i en matberedare. ­Tillsätt 1 msk olja under mixning och mixa till en fluffig crème. Tillsätt vatten om den blir för tjock. Krydda med salt, peppar och tabasco och lägg upp i en skål.

Vad tyckte du om receptet?