Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Blomkålsgratäng med hasselnötter

Recept på blomkålsgratäng. Gott som vegetarisk rätt med kokta svarta linser eller som tillbehör till stekt eller grillad fisk, kött eller kyckling.

Blomkålsgratäng med hasselnötterBlomkålsgratäng med hasselnötterBlomkålsgratäng med hasselnötter
Foto: Thomas Carlén

Ingredienser

  • 1blomkålshuvud- cirka 700 g
  • 2fänkålsstånd

Sås

  • 2 dlkokspad
  • 2 dlmatlagningsgrädde
  • 3 mskvetemjöl
  • salt- peppar
  • 0,5 dlpanko
  • 0,5 dlhasselnötter- krossade rostade

Till garnering

  • persilja

Gör så här

  1. Dela blomkålshuvudet i buketter. Dela fänkålsstånden i fyra delar. Koka dem i lättsaltat vatten, 3–5 minuter. Låt grönsakerna rinna av i ett durkslag. Spara lite av kokvattnet till såsen. Lägg fänkålen i botten på en smord ugnssäker form. Fördela blomkålsbuketterna ovanpå.

  2. Sås: Blanda kokspad, grädde, vetemjöl och vispa slätt i en kastrull. Koka såsen 5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Häll såsen över grönsakerna. Strö över panko och hasselnötter. Gratinera i övre delen av ugnen, cirka 15 minuter. Garnera med strimlad persilja.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök