Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på blomkålsgratäng. Gott som vegetarisk rätt med kokta svarta linser eller som tillbehör till stekt eller grillad fisk, kött eller kyckling.
Dela blomkålshuvudet i buketter. Dela fänkålsstånden i fyra delar. Koka dem i lättsaltat vatten, 3–5 minuter. Låt grönsakerna rinna av i ett durkslag. Spara lite av kokvattnet till såsen. Lägg fänkålen i botten på en smord ugnssäker form. Fördela blomkålsbuketterna ovanpå.
Sås: Blanda kokspad, grädde, vetemjöl och vispa slätt i en kastrull. Koka såsen 5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Häll såsen över grönsakerna. Strö över panko och hasselnötter. Gratinera i övre delen av ugnen, cirka 15 minuter. Garnera med strimlad persilja.
Recept från Mitt kök