Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Blomkålsfisk och chips lagas i varmluft, om du inte har det kan blomkålen lagas i omgångar i vanlig ugn på 225°.
Sätt ugnen på 200° varmluft och täck två plåtar med bakplåtspapper. Ansa och bryt blomkålen i buketter. Ansa eller skala löken och skär den i grova bitar.
Lägg löken i en matberedare tillsammans med mandelmjöl, ost, ägg, kapris, citronsaft och salt. Pulsa ett par gånger tills det mixas och löken är finhackad. Lägg i blomkålsbuketterna och mixa 10–15 sekunder tills allt har en småsmulig konsistens. Forma smeten till ca 20 små avlånga munsbitar i handen. Är smeten väldigt fuktig kan man pressa ut lite vätska mellan fingrarna när man formar bitarna. Lägg dem på en av plåtarna.
Skrubba potatisen, den behövs inte skalas, och skär den i tunna skivor, ca 4 mm. Lägg dem i en hög på den andra plåten och ringla över olja och salt. Blanda runt så att alla potatisskivor täcks av olja och sprid sedan ut i ett jämnt lager över plåten.
Ställ båda plåtarna i ugnen och tillaga 20–25 min. Ger ugnen ojämn värme kan man byta plats på plåtarna efter halva tillagningstiden. Håll koll på potatisen så den inte bränns. När blomkålsbitar och potatis fått gyllene kanter är de färdiga.
Kaprisyoghurt: Finhacka kaprisen. Blanda yoghurt, majonnäs, kapris, dill och citronsaft.
Skär gurkan i tjocka stavar.
Lägg blomkålsfisk och chips på ett stort uppläggningsfat eller servera i små strutar av tidningspapper tillsammans med kaprisyoghurt och gurkstavar.