Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Blomkålsfat med ädelost

Det här är en annorlunda sallad som är god tillsammans med rökt kalkonbröst eller skinka.

Blomkålsfat med ädelostBlomkålsfat med ädelostBlomkålsfat med ädelost
Foto: Ove Lindfors

Ingredienser

  • 1 kgblomkålshuvuden- (stort eller 2 mindre)
  • 3 dlgräddfil
  • 1 mskdijonsenap
  • 1 dlgräslök- hackad
  • 0,5 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 150 gädelost- t ex Kvibille
  • 3 msksolroskärnor- rostade
  • 200 gkalkonbröst- eller skinka rökt

Gör så här

  1. Bryt blomkålshuvudet i buketter. Koka dem i lättsaltat vatten under lock tills de är knappt mjuka, ca 10 min. Häll av kokvattnet.

  2. Blanda ihop gräddfil, senap och gräslök. Smaka av med salt och peppar.

  3. Lägg upp blomkålen på ett fat. Ringla över dressingen. Smula över osten och strö på solroskärnor. Servera salladen med kalkonbröstet.

Vad tyckte du om receptet?

Ca 420 kcal per portion, 28 g fett, 28 g protein, 13 g kolhydrater