Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på blomkålscurry - en thaiinspirerad gryta med kokosmjölk och hemgjord currypasta. God till ris eller bara med en bit bröd att doppa i grytan. Vegan? Byt ut fisksåsen med ljus soja eller 1 tsk salt.
Currypasta: Skala och finhacka lök och vitlök. Kärna ur och finhacka chilin. Skär av ca 4 cm av roten på citrongräset. Banka på rotbiten med knivskaftet och finhacka det. Mixa alla ingredienser till currypastan till jämn konsistens.
Ansa och bryt blomkålen i buketter. Skala och skär potatisen i bitar.
Stek currypastan på medelvärme i en kastrull under omrörning ca 5 min. Tillsätt kokosmjölk och jordnötssmör och koka upp. Lägg ner potatisen och låt koka ca 4 min.
Lägg blomkålen i såsen och sjud 8–10 min. Tillsätt fisksås och lime.
Servera curryn toppad med salladslök, jordnötter och koriander. Ät eventuellt med ris eller bröd.