Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Blomkålscrème med sidfläsk och sparris

Blomkålscrème med sidfläsk och sparris. Servera blomkålscrèmen antingen ljummen eller rumstempererad. Använd en tryffelolja med koncentrerad smak.

Blomkålscrème med sidfläsk och sparris
Blomkålscrème med sidfläsk och sparris
Blomkålscrème med sidfläsk och sparris
Foto: Agneta Thorsén

Ingredienser

  • 250 gblomkål
  • 1potatis- stor (125 g)
  • 0,5lök- gul
  • 1 mskolivolja
  • 1 dlmellangrädde
  • 1 dlcrème fraiche
  • 1 tsktryffelolja
  • 1 tsksalt
  • 1 krmvitpeppar- nymald
  • 6sparrisar- gröna
  • 6rimmat sidfläsk- skivor (ca 150 g)

Gör så här

  1. Ansa blomkålen och skär den i mindre bitar. Skala potatisen och skär den i något mindre bitar än blomkålen. Koka blomkål och potatis i lättsaltat vatten tills de är mjuka. Låt rinna av.

  2. Skala och finhacka löken. Fräs den mjuk i olivoljan. Mixa blomkål, potatis och lök slätt med lite av grädden med mixerstav eller i matberedare. Rör ner resten av grädden och crème fraiche. Smaka av med tryffelolja, salt och peppar.

  3. Bryt av den nedersta delen på sparrisen. Koka sparrisen i saltat vatten 3-4 min. Skölj den i iskallt vatten. Stek sidfläsket knaprigt i het stekpanna. Låt rinna av på hushållspapper.

  4. Häll upp blomkålscrèmen i små glas. Stick ner en sparris i varje. Toppa med sidfläsk.

Vad tyckte du om receptet?