Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Blomkålscouscous med rädisor och valnötter

En härligt grön, vegetarisk LCHF-rätt! Genom att göra couscous på blomkål får du i dig antiinflammatoriska ämnen och mycket C-vitamin.

Blomkålscouscous med rädisor och valnötter
Blomkålscouscous med rädisor och valnötter
Blomkålscouscous med rädisor och valnötter
Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 0,5blomkålshuvud
  • 2 mskavokadoolja- kallpressad olivolja eller rapsolja
  • 1 mskcitronjuice- pressad
  • 80 gsallad- blandad,t ex romansallad, franco castello och spenatblad
  • 2avokador
  • 1 knipparädisor
  • 1 dlnötter- t ex valnötter
  • 1 dlvinbär
  • mynta
  • groddar- rosa, china rose
  • örtsalt

Gör så här

  1. Riv blomkålen på ett rivjärn. För en mildare smak: Lägg blomkålsraspet i kallt vatten i 2–3 minuter eller koka i lättsaltat vatten ett par minuter.

  2. Häll av vattnet. Rör ihop oljan och citronjuicen.

  3. Lägg upp sallad på ett fat och fördela blomkålssmulorna över salladsbladen.

  4. Skala och skär avokadon i klyftor och lägg på.

  5. Strö över valnötter, rädisor och vinbär. Lägg på mynta och rosa groddar. Krydda eventuellt lite extra med örtsalt.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök