Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Raw food-sallad som passar utmärkt att servera på buffén. Nyttigt och gott! Den här rätten är god att smaksätta med hackad, färsk mynta eller persilja också. Avokadoklyftor passar också bra till.
Riv blomkålen på ett rivjärn och lägg i blöt i kallt vatten i 3-4 minuter. Det går bra att hoppa över också, men blomkålen blir mildare i smaken om man lägger den i blöt först. Spar bladen på blomkålen.
Häll av vattnet och rör ihop blomkålen med oljan och citronjuicen.
Lägg sallad och blomkålsbladen på ett fat och lägg över blomkålssmulorna på fatet.
Skala och svarva moroten och gulbetan eller strimla fint och lägg på. Lägg på sockerärtorna. Hyvla över rödlök med en mandolin.
Strö över cashewnötter och granatäppelkärnor. Krydda med örtsalt.
Vispa ihop dijonsenap, socker och vinäger i en skål. Droppa i oljan och vispa under tiden. Tillsätt salt och peppar. Servera till blomkålssalladen.
Recept från Mitt kök