Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Blomkålsbolognese

En god variant på köttfärssås som blir helt vegansk om du även byter ut osten mot vegansk ost, till exempel parveggio. Misopasta gör såsen rund och fyllig.

Petra Lindstrand
Blomkålsbolognese
Blomkålsbolognese
Blomkålsbolognese
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 1gul lök- mindre
  • 3vitlöksklyftor
  • 1stjälkselleristånd
  • 2 mskolivolja
  • 1 påseblomkålsris- (250 g) eller 250 g grovriven blomkål (cirka 0,5 huvud)
  • 100 gvalnötter
  • 4 msktomatpuré
  • 3 mskmisopasta- ljus
  • 500 mlkrossade tomater
  • 1 dlröda linser- okokta
  • 2grönsaksbuljongtärningar
  • 0,5 tsksalt
  • 2 krmnymald svartpeppar
  • 4 portpasta- gärna spagetti

GARNERING & TILLBEHÖR

  • 50 gparmesanost- cirka, riven
  • 0,5 krukaoregano- blad

Gör så här

  1. Skala och finhacka lök, vitlök och stjälkselleri. Fräs i olja tills löken är helt mjuk i cirka 5 minuter. Tillsätt blomkålsriset och låt fräsa med i cirka 3 minuter.

  2. Hacka nötterna. Rör i nötter, tomatpuré, misopasta, tomater, linser, buljongtärningar, 5 dl vatten, salt och peppar. Låt sjuda i cirka 40 minuter under lock. Rör då och då.

  3. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.

  4. Häll av pastan och vänd ihop med önskad mängd sås. Garnera med riven parmesan och oregano.

Vad tyckte du om receptet?