Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Blomkåls- och broccoligratäng med skinka och västerbottensost


Blomkål och broccoli under ett täcke av skinka, Västerbottensost och persilja, det här är gott!

Blomkåls- och broccoligratäng med skinka och västerbottensost

Blomkåls- och broccoligratäng med skinka och västerbottensost

Blomkåls- och broccoligratäng med skinka och västerbottensost

Annika Broman

Ingredienser

  • 800 gblomkål
  • 500 gbroccoli
  • 250 grökt skinka i bit
  • 2 dlcrème fraiche- lätt
  • 2 dlvästerbottensost
  • 1 dlbladpersilja- finhackad
  • salt
  • peppar
  • 50 gvalnötter
  • bröd

Gör så här

  1. Dela blomkålen och broccolin i buketter och förväll dem i lättsaltat vatten i 5-10 minuter. Häll av vattnet och lägg det i en smord ugnsfast form eller 4 portionsformar.

  2. Skär skinkan i små tärningar. Blanda skinka, lättcrème fraiche, ost och persilja i en bunke. Smaka av med salt och peppar.

  3. Bred röran ovanpå blomkålen och broccolin. Gratinera i ugn, 225 grader, i 15-20 minuter. Osten ska ha fått färg.

  4. Strö på smulade valnötter och servera gratängen med ett gott bröd.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök