Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Blomkål med pinjenötter och kapris


Blomkålen får fin smak av örter, citron och kapris.

Blomkål med pinjenötter och kapris

Blomkål med pinjenötter och kapris

Blomkål med pinjenötter och kapris

Olof Abrahamsson

Ingredienser

  • 1blomkålshuvud
  • 50 gpinjenötter
  • 4salladslökar
  • 1 dlbasilikablad
  • 1 dlpersiljeblad
  • 1citron
  • 0,5 dlkapris
  • 1 dlolivolja

Gör så här

  1. Ta bort bladen runt blom­kålen och dela på mitten. Skär i tunna skivor in till stocken och lägg i ett durkslag. Häll över kokande vatten.

  2. Rosta pinjenötterna i torr stekpanna. Skiva salladslöken och hacka basilika och persilja.

  3. Skrubba citronen, riv skalet och pressa ur saften. Blanda med örter och olja och blanda med blomkålen.

  4. Låt dra i ett par timmar. Strö över salladslök, kapris och pinjenötter.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök