Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Blomkål med bulgur, mynta och avokado

Blomkål med bulgur, mynta och avokado är god, grön vardagsmat. Använd allt på blomkålen, ­blasten är också god!

Blomkål med bulgur, mynta och avokadoBlomkål med bulgur, mynta och avokadoBlomkål med bulgur, mynta och avokado
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 1,5 dlbulgur
  • 350 gblomkål
  • 4morötter- i olika färger
  • 1,5 msksambal oelek
  • 0,5 dlmandlar- rostade, saltade
  • 0,5 krukamynta
  • olivolja
  • salt

Avokadoröra

  • 2avokador
  • 0,5 tsksambal oelek

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Ansa och dela blomkålen i små buketter. Ta vara på blasten och skiva den. Skala och skär morötterna i stavar.

  2. Lägg grönsakerna (utom blomkålsblasten) på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över 1 msk olja. Strö på 1 tsk salt. Blanda med sambal. Stek mitt i ugnen ca 15 min.

  3. Koka bulgurn enligt anvisning på förpackningen. Hacka myntan, spara några blad till garnering. Blanda hackad mynta med bulgur.

  4. Avokadoröra: Gröp fruktköttet ur avokadorna. Mosa avokadon och blanda med sambal och 1 krm salt.

  5. Lägg upp bulgur, grönsaker och mandlar på ett fat. Strö på blomkålsblast. Servera med avokadoröra.

Vad tyckte du om receptet?