Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Blomkål med ägg och basilikafräs

En variant på klassikern blomkål polonaise, men här ger senap och basilika smak. Servera gärna med rökt tunt skuret kött till.

Blomkål med ägg och basilikafräsBlomkål med ägg och basilikafräsBlomkål med ägg och basilikafräs

Ingredienser

  • 2blomkålshuvuden- (à ca 400 g)
  • 4ägg
  • 1purjolök
  • 4vitt formbröd- skivor
  • 50 gsmör
  • 1 dlbasilika- strimlad
  • 2 mskfransk senap
  • 2 krmsvartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Ansa och skär blomkålen i ca 2 cm tjocka skivor. Koka skivorna mjuka i lättsaltat vatten ca 10 min.

  2. Hårdkoka äggen. Skala och hacka dem. Ansa och strimla purjolöken. Skär brödet i små tärningar.

  3. Fräs ägg, purjo och bröd i smöret ca 3 min. Blanda i basilika och senap och krydda med peppar.

  4. Låt blomkålen rinna av och fördela fräset ovanpå. Servera eventuellt med tunna skivor pastrami eller rökt kalkonbröst.

Vad tyckte du om receptet?