Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Blodpuddingpytt och äppelslush

Servera en C-vitaminrik slush efter den nyttiga blodpuddingen, den gör att järnet lättare tas upp av kroppen. Gör slushen strax före servering.

Malin Landquist
Blodpuddingpytt och äppelslush
Blodpuddingpytt och äppelslush
Blodpuddingpytt och äppelslush
Foto: Ulf Svensson

Ingredienser

  • 300 gpotatis- fryst, tärnad
  • 1 mskrapsolja- (+ 1 msk)
  • 2 krmsalt
  • 425 gblodpudding- mager (max 10%)
  • 125 gskinka- rökt
  • 2gröna äpplen
  • 2 krmvitpeppar- nymald
  • 0,5 dltimjanblad- repade

Gör så här

  1. Stek potatisen i 1 msk olja i en rymlig stekpanna ca 15 min tills potatisen har fått fin färg. Rör om då och då. Salta.

  2. Skär blodpuddingen i bitar. Finstrimla skinkan. Kärna ur äpplena och skär dem i bitar (spara 1/2 äpple till slushen).

  3. Bryn skinkan i en separat stekpanna tills den har fått fin färg. Lägg över i potatisen. Tillsätt äppelbitarna. Peppra.

  4. Stek blodpuddingen i 1 msk olja tills den har fått fin färg. Vänd ner den i potatisen och vänd runt försiktigt. Strö över timjan.

Gör så här

  1. Skär 1/2 äpple i skivor. Lägg 250 g fryst mango i en liten matberedare och häll på 3 dl Tropicana äppeljuice. Kör på full effekt till en krämig slush. Fördela i glas och garnera med äppelskivorna. 

Vad tyckte du om receptet?