Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Blodpuddingpytt och äppelslush

Servera en C-vitaminrik slush efter den nyttiga blodpuddingen, den gör att järnet lättare tas upp av kroppen. Gör slushen strax före servering.

Blodpuddingpytt och äppelslushBlodpuddingpytt och äppelslushBlodpuddingpytt och äppelslush
Foto: Ulf Svensson

Ingredienser

  • 300 gpotatis- fryst, tärnad
  • 1 mskrapsolja- (+ 1 msk)
  • 2 krmsalt
  • 425 gblodpudding- mager (max 10%)
  • 125 gskinka- rökt
  • 2gröna äpplen
  • 2 krmvitpeppar- nymald
  • 0,5 dltimjanblad- repade

Gör så här

  1. Stek potatisen i 1 msk olja i en rymlig stekpanna ca 15 min tills potatisen har fått fin färg. Rör om då och då. Salta.

  2. Skär blodpuddingen i bitar. Finstrimla skinkan. Kärna ur äpplena och skär dem i bitar (spara 1/2 äpple till slushen).

  3. Bryn skinkan i en separat stekpanna tills den har fått fin färg. Lägg över i potatisen. Tillsätt äppelbitarna. Peppra.

  4. Stek blodpuddingen i 1 msk olja tills den har fått fin färg. Vänd ner den i potatisen och vänd runt försiktigt. Strö över timjan.

Gör så här

  1. Skär 1/2 äpple i skivor. Lägg 250 g fryst mango i en liten matberedare och häll på 3 dl Tropicana äppeljuice. Kör på full effekt till en krämig slush. Fördela i glas och garnera med äppelskivorna. 

Vad tyckte du om receptet?