Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Blodapelsinsorbet

Den friska blodapelsinsorbeten är en uppskattad avslutning på julmiddagen.

Blodapelsinsorbet
Blodapelsinsorbet
Blodapelsinsorbet

Ingredienser

  • 5 dlblodapelsinsaft- pressad eller juice (Tropicana)
  • 2 dlströsocker
  • 1,5 dlvatten
  • 0,5gelatinblad

Gör så här

  1. Koka socker och vatten till en simmig lag. Låt kallna.

  2. Lägg gelatinbladet i kallt vatten ca 5 min. Värm lite av sockerlagen. Ta upp och låt gelatinbladet smälta i lagen. Tillsätt resten av sockerlagen och blodapelsinsaft.

  3. Frys blandningen i glassmaskin.

Vad tyckte du om receptet?