Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Blodapelsinsallad med burrata och rostade hasselnötter

Blodapelsinsallad med burrata och rostade hasselnötter är en enkel men underbar sidosallad till t ex pocherad eller grillad lax.

Blodapelsinsallad med burrata och rostade hasselnötter
Blodapelsinsallad med burrata och rostade hasselnötter
Blodapelsinsallad med burrata och rostade hasselnötter
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 2blodapelsiner- gärna Moro
  • 100 gsalladsmix- späd
  • 1burrataost- eller buffelmozzarella (270 g)
  • 2 mskolivolja
  • 2 mskhasselnötter- skalade, rostade
  • 0,5 tskflingsalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Skär bort skalet och allt det vita runtom apelsinerna. Skär ut hinnfria klyftor med en vass kniv.

  2. Fördela salladsmixen på ett fat. Strö över apelsinklyftorna. Lägg en burrataost över salladen. Ringla över olja.

  3. Grovhacka nötterna och strö dem över salladen. Krydda med flingsalt och peppar.

Vad tyckte du om receptet?