Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Blodapelsinmarmelad är en vacker marmelad med lätt syra från citroner.
Skrubba apelsiner och citroner noga i ljummet vatten. Skär bort skalet på frukten med en vass potatisskalare. Finstrimla och hacka skalen. Skär bort allt det vita på frukterna och ta bort eventuella kärnor. Hacka fruktköttet.
Lägg fruktkött i en kastrull och tillsätt vatten. Mixa grovt med mixerstav. Låt koka ca 5 min.
Tillsätt apelsinskal och socker och låt koka utan lock ca 10 min. Skumma då och då.
Gör gärna ett marmeladprov: Lägg en tesked av marmeladen på ett kallt fat och se hur den stelnar när du drar en sked genom den.
Häll marmeladen i väl rengjorda och varma glasburkar. Låt kallna och förvara i kylen.