Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Blodapelsinmarmelad med vanilj

Härligt blodröd blir marmeladen när du gör den på blodapelsiner. Men vanliga apelsiner går förstås precis lika bra.

Blodapelsinmarmelad med vanilj
Blodapelsinmarmelad med vanilj
Blodapelsinmarmelad med vanilj
Foto: Magnus Carlsson

Blodapelsinmarmelad med vanilj

  • 750 gblodapelsiner- gärna ekologiska
  • 1vaniljstång
  • 3 dlvatten
  • 750 gsyltsocker

Gör så här

  1. Skölj apelsinerna noga. Dela dem en gång på mitten, därefter varje halva två gånger på längden. Skär apelsinbitarna i tunna skivor och lägg i en kastrull. Skåra vaniljstången och skrapa ut fröna. Lägg frön och stång i kastrullen och tillsätt vattnet.

  2. Koka upp och låt koka på medelvärme under lock ca 30 min. Tillsätt sockret och koka ca 15 min utan lock. Ta kastrullen åt sidan och ta upp vaniljstången. Skumma när marmeladen svalnat något.

  3. Häll marmeladen på väl rengjorda, heta burkar och sätt på lock. Låt kallna.

Vad tyckte du om receptet?