Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Blodapelsin-”grottor” är en variant på den klassiska hallongrottan. Här fyller vi dem med blodapelsinmarmelad, skippar småbrödsformarna och rullar dem i pärlsocker i stället.
Sätt ugnen på 175°. Rör smör, socker, vaniljsocker och kardemumma smidigt. Blanda samman mjöl och bakpulver och rör ner det i smörblandningen.
Forma degen till två rullar, ca 25 cm långa på en arbetsbänk. Strö ut pärlsocker på bänken och rulla degrullarna runt om så att sockret fastnar. Skär rullarna i 2 cm tjocka skivor. Lägg skivorna på en plåt med bakplåtspapper. Tryck en fördjupning i mitten på varje kaka med hjälp av ett finger. Fyll hålet med sylt.
Grädda kakorna mitt i ugnen 12–15 min. Ta ut och låt svalna.