Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Blinier på ricotta och kikärter med parmesankräm

Recept på ricotta- och kikärtsblinier med gräslöks- och parmesankräm. Det går bra att steka blinierna dagen före och värma dem precis när de ska  servering. Krämen går också bra att göra dagen före.

Blinier på ricotta och kikärter med parmesankräm
Blinier på ricotta och kikärter med parmesankräm
Blinier på ricotta och kikärter med parmesankräm
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 1 burkkikärter- (410 g)
  • 1ägg- + 2
  • 1 dlmajsmjöl
  • 250 gricottaost
  • 0,75 tskbakpulver
  • 0,5 tsksalt
  • 2 mskrapsolja

Gräslöks- och parmesankräm

  • 0,5 krukagräslök
  • 2 dlparmesan- finriven
  • 1 dlyoghurt- turkisk
  • 1 mskpepparrot- finriven
  • 2 krmsalt

Tillbehör

  • skinka- lufttorkad
  • räkor- skalade
  • gräslök- finhackad
  • citronklyftor

Gör så här

  1. Häll av kikärterna och spola dem med kallt vatten. Mixa dem tillsammans med 1 ägg med mixerstav.

  2. Tillsätt 2 ägg, mjöl och ricotta och mixa till en slät kräm. Tillsätt bakpulver och salt.

  3. Kräm: Hacka gräslöken och blanda den med ost, yoghurt och pepparrot. Krydda med salt.

  4. Hetta upp olja i en stekpanna med släpplätt-beläggning. Klicka ut smeten till 5-kronorsstora plättar. Stek dem ca 3 min på varje sida.

  5. Lägg blinierna på ett fat och klicka eller spritsa över krämen. Servera med tillbehören.

Vad tyckte du om receptet?