Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Blinier med gravad lax

Ryska blinier toppade med gravad lax, smetana och rödlök. Perfekt till brunchen!

Blinier med gravad lax
Blinier med gravad lax
Blinier med gravad lax
Foto: Thomas Carlén

Ingredienser

  • 10 gjäst
  • 2,5 dlmjölk- 37º
  • 1 dlvetemjöl
  • 1,5 dlbovetemjöl
  • 1 krmsalt
  • 1 tskströsocker
  • 0,75 dlgräddfil
  • 1ägg- delat i gula och vita
  • smör- till stekning

Till servering

  • 2 dlsmetana
  • 300 ggravad lax- skivad
  • 1rödlök- finhackad

Till garnering

  • dill

Gör så här

  1. Rör ut jästen i ljummen mjölk. Blanda ner vetemjöl, bovetemjöl, salt och socker. Rör ner gräddfil och äggula. Låt jäsa i cirka 30 minuter.

  2. Vispa äggvitan i en bunke till ett hårt skum och vänd ner den i smeten med en slickepott.

  3. Värm en plättlagg på medelvärme och stek små blinier i smör, cirka 30 sekunder på varje sida.

  4. Servera nystekta blinis tillsammans med en klick smetana, en skiva gravad lax och hackad rödlök. Garnera med dill.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök