Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Ryska blinier toppade med gravad lax, smetana och rödlök. Perfekt till brunchen!
Rör ut jästen i ljummen mjölk. Blanda ner vetemjöl, bovetemjöl, salt och socker. Rör ner gräddfil och äggula. Låt jäsa i cirka 30 minuter.
Vispa äggvitan i en bunke till ett hårt skum och vänd ner den i smeten med en slickepott.
Värm en plättlagg på medelvärme och stek små blinier i smör, cirka 30 sekunder på varje sida.
Servera nystekta blinis tillsammans med en klick smetana, en skiva gravad lax och hackad rödlök. Garnera med dill.
Recept från Mitt kök