Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Blandade bär i rosé- och flädergelé med mynta

Blandade bär i rosé- och flädergelé med mynta är en vacker dessert som är frisk och fräsch efter middagen. Desserten går utmärkt att göra helt klar två dagar före servering.

Blandade bär i rosé- och flädergelé med mynta
Blandade bär i rosé- och flädergelé med mynta
Blandade bär i rosé- och flädergelé med mynta
Foto: Joel Wåreus

Ingredienser

  • lbär- färska, t ex hallon, blåbär och björnbär
  • 5gelatinblad
  • 1vaniljstång
  • 4 dlrosévin- fruktigt
  • 5 dlflädercider
  • 2 dlströsocker
  • 0,5 msklime- pressad

Garnering

  • 1 krukamynta

Gör så här

  1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min. Dela vaniljstången och skrapa ut fröna. Häll vin, cider, vaniljfrön och -stång, socker och limesaft i en kastrull. Sjud ca 3 min.

  2. Ta upp gelatinbladen och smält i vätskan under omrörning. Ta upp vaniljstången. Låt vätskan svalna något.

  3. Fördela bären i glas. Häll vätskan över bären. Låt stelna i kylen ca 6 timmar, eller över natten.

  4. Toppa med myntablad vid servering.

Vad tyckte du om receptet?