Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Blandade bär i rosé- och flädergelé med mynta är en vacker dessert som är frisk och fräsch efter middagen. Desserten går utmärkt att göra helt klar två dagar före servering.
Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min. Dela vaniljstången och skrapa ut fröna. Häll vin, cider, vaniljfrön och -stång, socker och limesaft i en kastrull. Sjud ca 3 min.
Ta upp gelatinbladen och smält i vätskan under omrörning. Ta upp vaniljstången. Låt vätskan svalna något.
Fördela bären i glas. Häll vätskan över bären. Låt stelna i kylen ca 6 timmar, eller över natten.
Toppa med myntablad vid servering.