Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Får ni inte tag på blåmusslor kan ni ta musslor med skal, som finns i frysdisken.
Skrapa eller borsta musslorna. Släng trasiga och de som inte stänger sig när man knackar på skalet.
Fräs löken i oljan i en stor gryta, utan att ta färg. Slå på vatten, koka upp, lägg i musslorna. Låt koka 5 min under lock tills musslorna har öppnat sig. Häll musslorna i ett durkslag. OBS, spara buljongen! Ta bort de tomma skalen.
Häll tillbaka buljongen i grytan och reducera tills hälften återstår, ca 1 dl. Häll över i en skål och låt kallna. Blanda ner limejuice, tomater, koriander, persilja och chili. Smaka av med salt. Hit kan förberedas dagen före.
På eftermiddagen samma dag lägger man de fyllda skalhalvorna på ett uppläggningsfat. Fördela marinaden över varje musselhalva. Förvara under plastfilm kylen tills det är dags att servera. Garnera med färska korianderblad.