Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Servera musslorna med såsen i djupa tallrikar och ställ fram en stor skål att slänga musselskalen i.
Skala och finhacka lök och vitlök. Ansa och fintärna fänkålen.
Fräs lök, vitlök och fänkål i olja i en gryta, 2–3 min. Låt kryddorna fräsa med en liten stund mot slutet.
Tillsätt hälften av vinet, tomater och socker. Skölj apelsinen noga i ljummet vatten. Skala av apelsinskalet med en potatisskalare och lägg i grytan. Låt sjuda under lock tills såsen har tjocknat, ca 30 min. Plocka upp och släng bort apelsinskalet.
Skrubba musslorna noga i ljummet vatten. Släng bort de som är trasiga och dem som inte stängs när det knackas i köksbänken.
Koka musslorna under lock i resten av vinet tills de har öppnats, ca 5 min. Släng bort de musslor som inte har öppnats.
Häll spadet från musslorna i tomatsåsen och koka ytterligare ca 5 min.
Krydda såsen med salt och vänd ner musslor och persilja. Servera musslorna med bröd.