Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Musslor är både billigt och festligt och perfekt bjudmat om man blir många. Men den här enkla asiatiska musselgrytan kan precis lika gärna bli en vardagsfavorit.
Rengör musslorna: borsta dem under rinnande kallt vatten, dra bort skägget och skrapa bort smuts. Kasta de musslor som är öppna och inte sluter sig när man knackar på dem.
Hacka lök och vitlök. Banka lätt på citrongräsets grova del med baksidan på en kniv så frigörs smakerna. Skär stjälken i mindre bitar. Strimla sellerin tunt. Klyv chilifrukterna på längden, ta bort kärnor och väggar och strimla chiliköttet.
Fräs lök, vitlök och selleri i olja
i en stor gryta utan att det tar färg. Tillsätt citrongräs, ingefära, vin, kokosmjölk, vatten, buljong och limeblad. Koka under lock cirka 10 minuter.
Blanda i chili, fisksås och limeskal och -saft. Öka värmen och lägg i musslorna. Koka under lock tills alla musslor öppnat sig, cirka 5 minuter. Skaka grytan någon gång under tiden. Kasta de musslor som inte öppnat sig. Vänd försiktigt ner örterna.
Recept från Mitt kök