Recept av Ulla Karlström
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fett: 30g
Protein: 26g
Kolhydrater: 59g
Recept på blåmusslor i kokosmjölk och röd curry. Har du ont om om tid går det utmärkt att använda förkokta vakuumförpackade eller frysta musslor.
Skrubba musslorna i kallt vatten. Släng bort dem som är trasiga och dem som inte stängs när de knackas i köksbänken.
Skala och hacka lök och vitlök. Fräs lök, vitlök och currypasta i 1 msk olja i en gryta ca 3 min.
Tillsätt kokosmjölk och lägg i musslorna. Sätt på locket och koka 3–4 min, tills musslorna öppnats. Släng bort dem som fortfarande är slutna.
Tillsätt vinägern. Krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar.
Strimla sockerärterna och blanda ner dem i musslorna. Koka nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen.
Servera musslorna med nudlar, strö över grovhackad koriander.
Recept av Ulla Karlström