Recept & styling: Caroline Hofberg (@carolineikoket) Foto: Ove Lindfors
Recept från Mitt kök
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Musslor är både billigt och festligt. Perfekt bjudmat om man blir många, men den här enkla soppan kan också bli en vardagsfavorit. Musslorna har härligt sting i smaken, men önskar du mindre hetta går det bra att halvera mängden chili.
Rengör musslorna: borsta dem under rinnande kallt vatten, dra bort skägget och skrapa bort smuts. Kasta de musslor som är öppna och inte sluter sig när man knackar på dem.
Hacka lök och vitlök. Skala och fintärna moroten. Banka på citrongräsets grova del med baksidan på en kniv och dela stjälkarna mitt itu. Klyv chilifrukterna på längden, skrapa slarvigt bort kärnorna och strimla chiliköttet.
Fräs lök, vitlök citrongräs, chili och ingefära i olja i en stor gryta utan att det tar färg. Tillsätt kokosmjölk och vatten. Koka under lock cirka 10 minuter.
Blanda i fisksås, limeskal och –saft.
Höj värmen och lägg i musslorna. Koka under lock tills alla musslor öppnat sig, cirka 5 minuter. Skaka grytan någon gång under tiden. Kasta de musslor som inte öppnat sig. Vänd försiktigt ner örterna och garnera med extra örter.
Recept & styling: Caroline Hofberg (@carolineikoket) Foto: Ove Lindfors
Recept från Mitt kök