Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
På Sicilien odlas det mycket pistagenötter och de används ofta i den sicilianska matlagningen. Här serveras blåmusslor under ett täcke av pistagenötter, riven ost, smör och smulat bröd. Gissa om det är gott!
Hacka löken grovt och fräs den i olivolja i en stor gryta. Tvätta musslorna och släng de som inte sluter sig.
Tillsätt musslor, vitt vin och vatten till grytan och låt den koka under lock i 5-10 minuter. Rör med en trägaffel 2-3 gånger så att alla musslorna blir kokta.
Låt musslorna svalna något och släng de som inte öppnat sig. Släng också spadet som du kokat musslorna i. Bryt av och kasta den tomma skalhalvan. Lägg musslorna med köttet uppåt i en stor ugnsfast form.
Smula brödet i en bunke. Smält margarin eller smör i en kastrull och häll det över brödet.
Hacka pistagenötterna grovt och tillsätt dem tillsammans med osten. Rör så att allt blir blandat. Smaka av med lite salt och peppar.
Lägg blandningen ovanpå musslorna och gratinera i 225 grader i cirka 10 minuter. Osten ska få färg.
Recept från Mitt kök