Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Blåmusslor à la Sicilien

På Sicilien odlas det mycket pistage­nötter och de används ofta i den sicilianska ­matlagningen. Här serveras blåmusslor under ett täcke av pistagenötter, riven ost, smör och smulat bröd. Gissa om det är gott!

Blåmusslor à la Sicilien
Blåmusslor à la Sicilien
Blåmusslor à la Sicilien
Åsa Dahlgren

Ingredienser

  • 1gul lök
  • 2 mskolivolja- att steka i
  • 2 nätblåmusslor
  • 1,5 dlvitt vin
  • 1 dlvatten
  • 2formfranska- gärna med hela frön och korn
  • 100 gmargarin- eller smör
  • 100 gpistaschnötter- osaltade (finns i lite större livsmedelsbutiker)
  • 100 gost- riven
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Hacka löken grovt och fräs den i olivolja i en stor gryta. Tvätta musslorna och släng de som inte sluter sig.

  2. Tillsätt musslor, vitt vin och vatten till grytan och låt den koka under lock i 5-10 minuter. Rör med en trägaffel 2-3 gånger så att alla musslorna blir kokta.

  3. Låt musslorna svalna något och släng de som inte öppnat sig. Släng också spadet som du kokat musslorna i. Bryt av och kasta den tomma skalhalvan. Lägg musslorna med köttet uppåt i en stor ugnsfast form.

  4. Smula brödet i en bunke. Smält ­margarin eller smör i en kastrull och häll det över brödet.

  5. Hacka pistagenötterna grovt och tillsätt dem tillsammans med osten. Rör så att allt blir blandat. Smaka av med lite salt och peppar.

  6. Lägg blandningen ovanpå musslorna och gratinera i 225 grader i cirka 10 minuter. Osten ska få färg.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök