Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Blåmögelost med syltade granskott och rågkex

Blåmögelost med syltade granskott och rågkex är gott till ett glas rött vin. Passa på att plocka granskott när de är späda och fina. Fråga markägaren att det går bra om du inte har egna granar.

Blåmögelost med syltade granskott och rågkex
Blåmögelost med syltade granskott och rågkex
Blåmögelost med syltade granskott och rågkex
Foto: Joel Wåreus

Ingredienser

  • 300 gblåmögelost- svensk eller granbarksost

Syltade granskott

  • 2,5 dlgranskott
  • 1,5 dlströsocker
  • 1 dlvatten
  • 1,5 mskvitvinsvinäger

Tillbehör

  • rågkex- se recept

Gör så här

  1. Skölj granskotten och låt dem rinna av på hushållspapper. Koka upp socker, vatten och vinäger. Lägg i granskotten och sjud 8–10 min. Häll över i en burk och sätt på locket. Låt kallna.

  2. Servera osten med granskott och rågkex.

  3. Recept på rågkex hittar du här!

Vad tyckte du om receptet?