Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Blåmögel- och päronmuffins med valnötter

En härlig kombination av sött päron, salt ost och knapriga nötter. Här samsas smakerna i en härlig muffins.

Blåmögel- och päronmuffins med valnötter
Blåmögel- och päronmuffins med valnötter
Blåmögel- och päronmuffins med valnötter
WOLFGANG KLEINSCHMIDT

Ingredienser

  • 4ägg
  • 2 dlcrème fraiche
  • 50 gsmör
  • 6 dlvetemjöl
  • 2 tskbakpulver
  • 1 tsksalt
  • 150 gblåmögelost
  • 50 gvalnötter
  • 1päron

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.

  2. Vispa ihop ägg och crème fraiche. Smält smöret och tillsätt detta.

  3. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en skål. Rör ner mjölblandningen i äggsmeten.

  4. Smula osten och hacka valnötterna grovt. Blanda ner detta i smeten.

  5. Skala, kärna ur och skär päronet i klyftor.

  6. Ställ ut stadiga muffinsformar på en plåt eller fördela pappersformar i en muffinsplåt och fyll dem till drygt hälften med smet. Tryck ner ett par päronklyftor i varje.

  7. Grädda i nedre delen av ugnen cirka 25 minuter.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök