Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Bläckfiskwok med sjögräsnudlar

Bläckfiskwok med sjögräsnudlar serveras gärna med extra srirachasås för den som gillar riktig hetta.

Bläckfiskwok med sjögräsnudlarBläckfiskwok med sjögräsnudlarBläckfiskwok med sjögräsnudlar
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 500 gbläckfiskringar
  • 2röda paprikor
  • 1rödlök
  • 1gul lök
  • 2 mskrapsolja
  • 150 gböngroddar
  • 1 dlostronsås
  • 2 msksrirachasås
  • 1 mskströsocker
  • 200 gsjögräsnudlar

Garnering

  • thaibasilika

Gör så här

  1.  Tina bläckfisken om fryst används, och låt den rinna av på hushållspapper. Kärna ur och skär paprikan i bitar. Skala och skär löken i klyftor.

  2. Hetta upp oljan i woken. Woka bläckfisk, paprika och lök under omrörning ca 5 min.

  3. Blanda ostronsås, srisachsasås och socker. Häll såsen i woken och rör om. Klipp nudlarna i mindre bitar och blanda ner dem i woken. Woka ca 1 minut.

  4. Repa bladen från thaibasilikan. Blanda ner hälften av bladen, strö resten över. Servera genast.

Vad tyckte du om receptet?