Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Bläckfiskwok med sjögräsnudlar

Bläckfiskwok med sjögräsnudlar serveras gärna med extra srirachasås för den som gillar riktig hetta.

Bläckfiskwok med sjögräsnudlar
Bläckfiskwok med sjögräsnudlar
Bläckfiskwok med sjögräsnudlar
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 500 gbläckfiskringar
  • 2röda paprikor
  • 1rödlök
  • 1gul lök
  • 2 mskrapsolja
  • 150 gböngroddar
  • 1 dlostronsås
  • 2 msksrirachasås
  • 1 mskströsocker
  • 200 gsjögräsnudlar

Garnering

  • thaibasilika

Gör så här

  1.  Tina bläckfisken om fryst används, och låt den rinna av på hushållspapper. Kärna ur och skär paprikan i bitar. Skala och skär löken i klyftor.

  2. Hetta upp oljan i woken. Woka bläckfisk, paprika och lök under omrörning ca 5 min.

  3. Blanda ostronsås, srisachsasås och socker. Häll såsen i woken och rör om. Klipp nudlarna i mindre bitar och blanda ner dem i woken. Woka ca 1 minut.

  4. Repa bladen från thaibasilikan. Blanda ner hälften av bladen, strö resten över. Servera genast.

Vad tyckte du om receptet?