Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Bläckfisksallad är smakrik och god. Bläckfisktuberna kan bytas ut mot samma mängd färska räkor, som då blandas ner direkt i salladen.
Rensa bläckfisken. Ta bort den breda broskplattan och dra av skinnet. Lägg fisken i en gryta. Tillsätt vatten, vin och 1 ½ tsk salt. Låt koka upp och sjud under lock tills bläckfisken känns mör, ca 10 min. Låt bläckfisken kallna i kokspadet. Ta upp den och skär den i bitar.
Koka bönorna enligt anvisning på förpackningen. Spola av dem med kallt vatten och skär dem i mindre bitar. Kärna ur och strimla paprika och chili. Ansa och skär salladslöken i ca 2 cm breda bitar.
Skala och finhacka vitlöken. Blanda vitlök, olja, vinäger och 2 tsk salt. Vänd ner bläckfisk och grönsaker. Låt stå i kylen ca 2 timmar före servering.
Foto: Ulrika Pousette
Grekisk-buffé