Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Bläckfiskringar med tamarindsås

Ett spännande och gott tilltugg i väntan på grillen.

Servera bläckfiskringarna ur strut så är de lättare att hålla. Tamarindsås finns i en välsorterad matvarubutik.

Bläckfiskringar med tamarindsåsBläckfiskringar med tamarindsåsBläckfiskringar med tamarindsås

Ingredienser

  • 2bläckfisktuber
  • 1 dlpolenta- majsgryn
  • 0,5 tsksalt
  • 1 krmvitpeppar
  • 5 dlmajsolja- eller rapsolja

Dipsås

  • 0,5 dltamarindsås
  • 2 mskvatten
  • 2 tskkinesisk soja
  • 1 tskcitron- pressad
  • 0,5 tskcitron- rivet skal

Gör så här

  1. Dipsås: Blanda samtliga ingredienser till dipsåsen och ställ åt sidan.

  2. Skölj bläckfisktuberna och ta bort eventuellt plastliknande ben. Torka på hushållspapper. Skär dem tvärs över till 1/2 cm breda ringar.

  3. Blanda polentagryn, salt och peppar i en stor plastpåse. Lägg ner bläckfiskringarna och skaka kraftigt.

  4. Hetta upp olja i en vid kastrull och värm till 180° (använd hushållstermometer).

  5. Fritera ringarna, några åt gången, och låt dem rinna av på hushållspapper innan de läggs upp i smörpappersstrutar. Servera genast med dipsås.

Vad tyckte du om receptet?