Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Ett spännande och gott tilltugg i väntan på grillen.
Servera bläckfiskringarna ur strut så är de lättare att hålla. Tamarindsås finns i en välsorterad matvarubutik.
Dipsås: Blanda samtliga ingredienser till dipsåsen och ställ åt sidan.
Skölj bläckfisktuberna och ta bort eventuellt plastliknande ben. Torka på hushållspapper. Skär dem tvärs över till 1/2 cm breda ringar.
Blanda polentagryn, salt och peppar i en stor plastpåse. Lägg ner bläckfiskringarna och skaka kraftigt.
Hetta upp olja i en vid kastrull och värm till 180° (använd hushållstermometer).
Fritera ringarna, några åt gången, och låt dem rinna av på hushållspapper innan de läggs upp i smörpappersstrutar. Servera genast med dipsås.