Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Bläckfisk med svart bönsås och paprika

Den svarta bönsåsen köper du i asiatiska butiker där det också brukar finnas fryst bläckfisk. Även kycklingfilé eller utskuren biff i strimlor kan tillagas på samma sätt som bläckfisken.

Bläckfisk med svart bönsås och paprika
Bläckfisk med svart bönsås och paprika
Bläckfisk med svart bönsås och paprika

Ingredienser

  • 500 gbläckfisktuber
  • 2gul lök
  • 1röd paprika- stor
  • 1grön paprika- stor
  • 2 mskrapsolja
  • 2 mskostronsås
  • 2 msksvart bönsås med vitlök
  • 2 dlvatten

Tillbehör

  • 4ris- portioner
  • 1bönsås- extra

Gör så här

  1. Tina bläckfisken. Skär den i bitar och vänd dem ut och in. Skär ett rutmönster i bläckfisken utan att skära igenom.

  2. Skala och skär löken i bitar. Kärna ur och skär paprikan i bitar.

  3. Stek bläckfisken i hälften av oljan 3–4 min under omrörning. Ta upp på ett fat så länge.

  4. Fräs lök och paprika i resten av oljan ca 3 min. Blanda i bläckfisken och tillsätt ostronsås, bönsås och vatten. Låt koka upp och servera genast med ris och eventuellt extra bönsås.

Vad tyckte du om receptet?