Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Bläckaioli - recept

Bläckfiskbläck går att beställa hos fisk­handlare eller i saluhallar och ger aiolin ett minst sagt spännande utseende. Bäst resultat får du om ingredienserna är rumstempererade när du gör aiolin. Servera exempelvis till vitlöks- & salviastekt bläckfisk, recept hittar du här.

Bläckaioli - recept
Bläckaioli - recept
Bläckaioli - recept
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 2 tskdijonsenap
  • 2 tskvinäger
  • 4äggulor
  • 3 dlrapsolja
  • 1 dlolivolja
  • 23vitlöksklyftor- pressade
  • salt
  • cajennepeppar
  • 1 mskbläckfiskbläck

Gör så här

  1. Vispa ihop senap, vinäger och äggulor i en skål.

  2. Droppa i de två oljorna i en stråle och vispa kraftigt under tiden,

  3. Smaksätt med pressad vitlök, salt och kajenn­ peppar. Rör ner bläckfiskbläck.

Vad tyckte du om receptet?

Bläckfiskbläck går att beställa hos fisk­handlare eller i saluhallar och ger aiolin ett minst sagt spännande utseende. Bäst resultat får du om ingredienserna är rumstempererade när du gör aiolin. Servera exempelvis till vitlöks- & salviastekt bläckfisk, recept hittar du här.

Recept från Mitt kök