Bläckfiskbläck går att beställa hos fiskhandlare eller i saluhallar och ger aiolin ett minst sagt spännande utseende. Bäst resultat får du om ingredienserna är rumstempererade när du gör aiolin. Servera exempelvis till vitlöks- & salviastekt bläckfisk, recept hittar du här.
När du ändrar antalet portioner så kan tillagningstiden ändras. Den är beräknad efter grundreceptet.
Det är bara måtten till vänster, före ingrediensen, som räknas om. Inte det som kan stå i parentesen efter.
2 tskdijonsenap
2 tskvinäger
4äggulor
3 dlrapsolja
1 dlolivolja
2 – 3vitlöksklyftor- pressade
salt
cajennepeppar
1 mskbläckfiskbläck
Gör så här
Vispa ihop senap, vinäger och äggulor i en skål.
Droppa i de två oljorna i en stråle och vispa kraftigt under tiden,
Smaksätt med pressad vitlök, salt och kajenn peppar. Rör ner bläckfiskbläck.
Vad tyckte du om receptet?
(Betyg: 2,8 · 6 röster)
Bläckfiskbläck går att beställa hos fiskhandlare eller i saluhallar och ger aiolin ett minst sagt spännande utseende. Bäst resultat får du om ingredienserna är rumstempererade när du gör aiolin. Servera exempelvis till vitlöks- & salviastekt bläckfisk, recept hittar du här.