Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Black pit beans

Goda bönor, het chili och rökt fläsk – en riktig cowboypanna! Om du vill kan du äta stekt ägg och ketchup till.

Black pit beans
Black pit beans
Black pit beans
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 1gul lök
  • 1 msksmör
  • 12vitlöksklyftor- 1–2
  • 2 tsksirap
  • 400 gsvarta bönor- kokta, ca
  • 400 gkidneybönor- kokta, ca
  • 12 mskchilisås- Heinz
  • 2 tskchipotle chili pasta
  • 0,5 tskchiliflakes
  • salt
  • 200 grökt sidfläsk i bit
  • 2chorizo
  • bladpersilja

Gör så här

  1. Dela löken i fyra bitar och skiva bitarna. Stek löken i smöret på medelvärme i en stekpanna. Skiva vitlöken och lägg i den när löken börjar mjukna. Ringla på sirap och låt den karamellisera löken lite lätt.

  2. Häll av bönorna ordentligt i ett durkslag och blanda ner i stekpannan. Rör ner chilisås, chipotlepasta och chiliflakes. Strö över lite salt, tänk på att fläsket är salt så det räcker med lite.

  3. Dra av stekpannan från värmen.

  4. Skär fläsket i ½ centimeter tjocka skivor och skär korven i 1 centimeter tjocka skivor, lite på snedden.

  5. Grilla fläsket och korven i grillpanna eller på grillen. Om du grillar på grillen är det lättare att grilla korvarna hela och skära upp i skivor efteråt.

  6. Garnera med bladpersilja.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök