Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Black cherry BBQ-sås

Saftiga körsbär är grunden i den här fylliga, fruktiga och jättegoda BBQ-såsen. Servera den gärna till rätter med nötkött och kyckling.

Black cherry BBQ-sås
Black cherry BBQ-sås
Black cherry BBQ-sås
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 1 lkörsbär- urkärnade
  • 1gul lök
  • 2vitlöksklyftor
  • 4 mskrödvinsvinäger
  • 4 msksirap- mörk
  • 1 tskworcestershiresås
  • 1 dlvatten
  • 2ancho chili- torkad

Gör så här

  1. Lägg körsbären i en kastrull.

  2. Skala och hacka löken och vitlöken och lägg i kastrullen.

  3. Lägg i alla ingredienser, smula ner anchochilin (ta bort den hårda kvisten först). Koka upp och låt sjuda i minst 10–15 minuter.

  4. Mixa med en mixerstav och låt såsen kallna.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök