Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Wienersnittarna påminner om de klassiska wienerstängerna som görs med hallonsylt, här smaksätter blåbärssylt de spröda kakorna.
Sätt ugnen på 175°. Vispa ihop socker och smör med elvisp. Vispa i äggen, ett i taget. Blanda ner mjöl, vaniljsocker och hjorthornssalt och arbeta snabbt ihop till en deg.
Dela degen i fyra bitar och forma till längder. Lägg längderna på en plåt med bakplåtspapper.
Fyllning: Blanda blåbärssylt och majsstärkelse. Gör en skåra i varje längd med ett finger och fyll skårorna med blåbärssylt.
Grädda längderna mitt i ugnen ca 15 min. Rör ihop florsocker och vatten till en glasyr under tiden. Ta ut längderna och ringla glasyr på båda sidorna längst med sylten. Låt längderna svalna och skär dem sedan i 2–2 1/2 cm breda snittar, lite på snedden.