Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Blåbärstryfflar med vit choklad

Vackra och goda tryfflar med blåbärspulver och vit choklad. Tryfflarna rullas eventuellt i blått strössel för att bli extra fina.

Blåbärstryfflar med vit chokladBlåbärstryfflar med vit chokladBlåbärstryfflar med vit choklad
Foto: Åsa Swanberg

Ingredienser

  • 200 gvit choklad
  • 0,75 dlvispgrädde
  • 12 mskblåbärspulver
  • 2 msksmör

Topping

  • strössel- blått

Gör så här

  1. Hacka chokladen fint. Häll vispgrädden i en kastrull och låt den koka upp. Tillsätt blåbärspulver och rör om. Ta kastrullen från värmen. 

  2. Tillsätt choklad och smör och rör tills allt har smält och smeten är jämn. Mixa smeten med ­stavmixer. Låt smeten stelna kylskåp i 4 tim eller över natten.

  3. Forma tryffelsmeten till runda bollar. Mortla blått strössel och rulla bollarna i det. Förvara tryfflarna i en burk med tättslutande lock i kylskåp.

Vad tyckte du om receptet?