Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Blåbärstårta (smaltårta)

För att göra fyllningen smal tar vi yoghurt och Kesella kvarg. Recept till själv tårtbottnarna hittar du också i vår receptdatabas, sök på "Anslag till tårtorna". 

Blåbärstårta (smaltårta)
Blåbärstårta (smaltårta)
Blåbärstårta (smaltårta)
Foto: Ulf Svensson

Fyllning

  • 4gelatinblad
  • 4 dlvaniljyoghurt
  • 4 dlblåbär
  • 0,5 dlflorsocker

Garnering

  • 50 gmandelspån
  • 250 gkvarg- (10 %)
  • 0,5 dlflorsocker
  • 1citron- rivet skal
  • 1,5 dlblåbär

Gör så här

  1. Lägg gelatinbladen i rikligt med kallt vatten ca 5 min. Mixa yoghurt och blåbär med mixerstav. Tillsätt florsocker. Ta upp och smält gelatinbladen i en kastrull eller i en skål i mikron. Blanda gelatinet med lite av blåbärsyoghurten och därefter med resten av yoghurten.

  2. Diska formen som tårtbottnen gräddats i. Varva bottnar och yoghurt i formen. Låt stå kallt ca 2 timmar. Lossa tårtan från formen.

  3. Rosta mandelspånen i en torr, het stekpanna tills de fått fin färg. Låt kallna. Blanda kvargen med florsocker och hälften av citronskalet. Bred krämen på och runt om tårtan. Tryck fast mandelspån runt om tårtan. Strö över blåbären och resterande citronskal.

Vad tyckte du om receptet?